четвртак, 18. септембар 2014.

MakeUp favoriti proleće - leto 2014

Veliki sam ljubitelj šminke i kozmetike, i obožavam da se šminkam. Kao favorite proleća - leta 2014 ću izdvojiti par stvari. 


Prva stvar je NYX paleta Box Of Smokey Look, koja me je očarala na prvi pogled. Tražila sam svugde paletu i sve su bile uglavnom samo senke za oči. Tražila sam i tražila po ebay, amazonu i raznim drugim stranicama, ali ni jedna mi se nije svidela jer nije imala sve što mi treba. Onda sam videla da je NYX došao i u Srbiju i gledala sam i gledala te njihove palete i konačno sam se u aprilu odlučila. U boxu ima sve, od senki za oči, preko rumenila, bronzera, eye linera, do ruževa za usne. Box je veoma lagan i stane u svaku kozmetičku torbu. I što je najvažnije nije testiran na životinjama, što je meni kao ljubitelju životinja najvažnije, a i cena mu je pristojna. Košta nekih 2000,00 dinara, što je izvanredno. Druga stvar je Hrvatski Melem bez kojeg ne mogu ni dan i P2 puder Ultra Matte kojeg sam kupila u Nemačkoj. Inače P2 je marka od Dm-a, mislim da ga u Srbiji i nema. 
Prvo ću reći par reči o Melemu kojeg koristim svaki dan u bilo koje doba dana, nosim ga u torbici, imala sam ga prvo u maloj kutijici od 30ml i onda sam pre par nedelja uzela ovaj od 50ml. Jednostavno me oduševljava, koristim ga od kako za sebe znam i kunem se u njega. Ni jedna druga krema mi nije mogla oporaviti moju nezahvalnu kožu lica. Košta nekih 50kn
Da se vratimo na puder, pošto imam nezahvalnu kožu lica što sam i navela, nikada nisam mogla sebi naći odgovarajući puder. I onda sam jedan dan otišla u Douglas, pa u Karštat i onda na kraju Dm i tamo našla puder koji mi odgovara. Nisam baš osoba koja koristi puder, ali kad ga u nekim posebnim situacijama stavim želim da on bude blag i da ne nadražuje kožu. Košta 4,95eura ako se ne varam. 


Ovo su stvari bez kojih ne mogu zamisliti svakodnevnicu. Olovku za oči koristim negde od šestog razreda osnovne škole kao i maskaru. Dugo sam tražila olovku koja ostaje na očima i posle 5 sati i konačno sam ju našla u Dm-u u Nemačkoj. Takođe P2 marka 010 dramatic Japan košta 1,95eura. Druga stvar tj stvari su dva eyeliner pen-a njih sam kupila jer sam videla da ih dosta nemica na postovima hvale pa ajde da i ja probam. Prva je Essence super fine eyeliner pen, a druga isto od Essence 2 in 1 eyeliner pen, koji ima 2 strane malu i veliku, obe slično kostaju oko 3eura. I na kraju 2 maskare, pre sam ja uvek vodila računa koja je maskara, sad mi više nije ni važno pošto retko kad ju stavljam jer su mi i prirodno duge trepavice, a i stavim eyeliner tako da nije potrebna još i maskara. Ali maskare koje sam najviše u ovom periodu koristila su Get Big Lashes - volume boost maskara i Maximum length - volume maskara with fibres. Ne sećam se tačno koliko sam ih platila pošto sam imala više stvari ali kostaju isto negde oko 3euraI za kraj sam ostavila meni najdraže stvari ruževe za usne. Izdvojila sam ovih 6 mada sam i ostale koristila, ali ipak sam rekla, ,,ok to je to ovih 6 stavljam,,. Idemo redom pa ću početi sa Catrice - ultimate shine 130 ketch - me - up kojeg su prošle godine izbacili i ove godine su ga ponovo vratili, košta 3,99eura. Drugi po redu je P2 Pure color lipstick 061 Broadway 1,95eura. Onda idu NYX Round Lipstick LSS 640 Fig i NYX LSS 509 Narcissus ja sam ih u nemačkoj platila u Douglasu 4,99eura, a vidim da kod nas u Alexandar cosmetics koštaju 397,00 dinara. I poslednji su od Essence 07 natural beauty i 10 cotton candy koštaju 2,29 eura, kako mi se čini da su kod nas nekih 250,00dinara, ako sam dobro zapazila. Uglavnom ruževi su mi omiljeni, a ovi imaju jako finu teksturu i sto je najvažnije dugo traju na usnama. 

Toliko o mojim favoritima ovog proleća i leta.
Koji su vaši favoriti, dajte mi neke predloge?!
Do sledećeg posta! 


Нема коментара:

Постави коментар